Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2011 στη Σύρο

Πέρυσι την 25η Μαρτίου στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας ντράπηκα που έγινα θεατής του παρακάτω περιστατικού . Εν έτη 2ο1ο τότε, τα “καμάρια” του στρατού, μας  ρεζίλεψαν και μας παρουσίασαν σαν ανεγκέφαλους και αμόρφωτους νταήδες.. Και μετά όσοι αρέσκονται σε τέτοιου τύπου συνθήματα έχουν το θράσος να λένε βαρύγδουπες εκφράσεις του τύπου “Πας μη Έλλην, βάρβαρος”. Μόνο που οι βάρβαροι εκείνη την ημέρα δεν ήταν ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι κάτοικοι της Παπούα Νέας Γουινέας ή όποιοι άλλοι μπορείτε να φανταστείτε..Βάρβαροι ήταν αυτοί που με περίσσεια θράσους φώναζαν αυτά τα συνθήματα και όσοι τους επικροτούσαν.Σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της Αθήνας, σε ένα δρόμο πολιτισμού, ακριβώς δίπλα από το Πανεπιστήμιο μας, την Ακαδημία και τη Βιβλιοθήκη..Κτίρια και έννοιες που ποτέ δεν πρόκειται να συλλάβουν με το φτωχό τους μυαλουδάκι ποια είναι η αξία τους και η σημασία τους..
Τα ντροπιαστικά γεγονότα στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010
Αυτά γίνανε πέρυσι κ μακάρι να μην ξανασυμβούν αν και αυτό είναι λίγο απίθανο με το μορφωτικό επίπεδο τέτοιων ανθρώπων..Φέτος όμως στη Σύρο, την οποία και έκανε το λάθος να επισκεφθεί ο George Papandreou Junior και με αφορμή το “πολύ προοδευτικό” νομοσχέδιο περί των συγχωνεύσεων των σχολείων της “πολύ προοδευτικής” ηγεσίας της χώρας μας, ακολούθησε το παρακάτω περιστατικό..Οι μαθητές της Σύρου που έκαναν παρέλαση αντί να στρέψουν το κεφάλι τους προς τη πλευρά των επισήμων για το συνήθη χαιρετισμό, στράφηκαν επιδεικτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο άγαλμα του Μιαούλη και στο πλήθος που παρευρίσκονταν εκεί..Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε παρέλαση, ένα “επεισόδιο” από τους ίδιους τους μαθητές και όχι από τραμπούκους χρυσαυγίτες η άλλων πολιτικών χώρων..
Πόσο μεγάλη διαφορά αντιδράσεων για τα δυο γεγονότα πέρυσι κ φέτος..Πόσο μεγάλη διαφορά στην αντίληψη αυτών των ανθρώπων..Τέτοια γεγονότα έρχονται να σε γεμίσουν αισιοδοξία ότι ο κόσμος δεν “κοιμάται”..Είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αντιδράσει.. Άλλαξε ο κόσμος? -Όχι.. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα? –Όχι ακόμα..Έγινε όμως ένα ακόμη βήμα προς την αλλαγή αυτού του τόπου, ως προς το να μην θεωρούνται όλα δεδομένα πλέον και ότι τα πράγματα ίσως να μην μπορούν να τα ελέγξουν απόλυτα οι ισχυροί που διοικούν.. Ίσως ο κόσμος να αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η απειλή και ο εχθρός αυτής της χώρας δεν είναι εξ’ ολοκλήρου εκτός συνόρων και κυρίως όχι σε αυτούς που μέχρι τώρα μας παρουσίαζαν ως εχθρούς..Ίσως να γίνεται κατανοητό ότι τα μεγάλα προβλήματα αυτής της χώρας δεν θα αφανιστούν αν λυθεί το μεταναστευτικό των Πακιστανών και λοιπών έγχρωμων και μη (και εμείς οι Έλληνες για άλλη μια φορά στην ιστορία μας έχουμε αρχίσει να μεταναστεύουμε πάλι προς την Ευρώπη και την Αμερική χωρίς να φταίνε οι μετανάστες για αυτό..)..Ούτε οι Τούρκοι είναι αυτοί που απειλούν τα σύνορα μας (πλέον οι κατακτήσεις δεν γίνονται με πόλεμο ούτε γίνονται για τις γραμμές των συνόρων αλλά με την οικονομική κυριαρχία κατακτούνται πλέον τα κράτη)..Όταν έχουμε ξεπουλήσει όλες μας τις υπηρεσίες και σιγά σιγά παρέχουμε τη γη μας και τους δίνουμε και το δικαίωμα να μας εξουσιάζουν υπακούοντας στις εντολές τους τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε την απειλή κάπου πιο βόρεια και δυτικά ίσως, και όχι ανατολικά όπως προσπαθούν να μας πείσουν  μέχρι τώρα.. Άλλωστε αν οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ είναι όντως σύμμαχοι και συμπαραστάτες μας και θέλουν το “καλό” μας, γιατί δεν μας διασφαλίζουν ότι μέχρι να ξεχρεωθούν τα χρέη της Ελλάδας τα σύνορα μας θα μείνουν ακέραια και δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς..Γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρώπης από την ανατολή..Για μια ακόμη φορά δεν θα βοηθήσουν όπως και δεν το έκαναν ποτέ (θυμηθείτε τη σφαγή στη Σμύρνη όπου τα πλοία των μεγάλων δυνάμεων ήταν απέναντι από το λιμάνι και απλά παρακολουθούσαν τις αγριότητες).Οι μόνες φορές που βοήθησαν ήταν μόνο όταν το επέβαλλε το συμφέρον τους και μόνο τότε..Και τώρα το συμφέρον τους είναι να είμαστε υποταγμένοι με την σύγχρονη μορφή υποταγής..Το Χρέος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου