Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

115 25 - Μαζί για το Παιδί


Καλέστε 11525 για συμβουλές σε παιδιά - εφήβους

Μια νέα πανελλαδική γραμμή παροχής συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς δημιούργησε Ενωση «Μαζί για το Παιδί». Ανταποκρίνεται στο «115 25-Μαζί για το Παιδί» και στοχεύει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, στηρίζοντάς τα ή λύνοντας τα προβλήματά τους.
Είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί5 ημέρες την εβδομάδα (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 με 17.00).
Στην προσπάθειά της, η Ενωση των 10 ΜΚΟ-φορέων που ασχολούνται με το παιδί, παρέχουν συμβουλές και κατευθύνσεις σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πάντοτε με σεβασμό και σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που τίθεται για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παραπάνω ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν -χωρίς χρέωση- να καλούν από σταθερό και υπεραστικό αριθμό. Ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) θα παρέχει στους καλούντες τις απαραίτητες κατευθύνσεις και πληροφορίες, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση για χειρισμούς θεμάτων σχετικά με:

- την ψυχική υγεία των παιδιών

- την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια

- τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο

- τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ακόμα, εξετάζει τη λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Οι παραπάνω καταγγελίες θα αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προς περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα παιδιά-θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου